Oldukça hafif bir tatlı gibi görünsede kalorisi bol sindirimi kolay bir tatlı diyelim:)))
ETİMEK TATLISI
Malzemeler
- 12 adet tuzsuz etimek
- 500 ml süt
- 35 gr pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 200 ml süt
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 50 gr damla çikolata
Şeker ve su tencereye koyulup 3 dakika kaynatılır. Etimekler bir tepsiye dizilir üzerine şerbet dökülür yanlız kaşık yardımıyla şerbeti eklerseniz etimeklerin çok yumuşak olmasını kontrol altında tutabilirsiniz.
Ayrı bir tencerede pirinç unu, toz şeker, vanilya ve sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika pişirip kapatalım.
Altı adet şerbetle yumuşattığımız etimeği tepsinin altına serelim. Üstüne pişirdiğimiz muhallebiyi ekleyelim. Muhallebinin üstüne kalan etimekleri döşeyelim.
Ayrı bir kapta 200 ml sütü krem şanti ile çırpalım. Etimeklerin üzerine serelim. Dövülmüş fındık ve damla çikolata parçalarını en üste serip buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar