Artık yaz yüzünü göstermeye başladı. Ağır yemekler yerine salata, çorba ve kızartma (pek hafif olur:)) ile akşam yemeklerini geçiştirir olduk. Çoğu zamanda rengarenk meyveler ile akşam öğünü yapıyoruz. Bu tavuk kızartması fikride canım farklı bir kızartma çektiği anda aklıma geldi. Buyrun tarifi vereyim.
GALETA UNLU TAVUK KIZARTMA
Malzemeler,
- 500 gr kemiksiz tavuk butu açılmış, dövülmüş. (Ben daha lezzetli olduğu için tavuğun but kısmını tercih ediyorum)
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavuk etlerini ince şekilde kasapta hazırlatıyorum ya da Bim'de tabaklı ayıklanmış but alıp kendim döverek inceltiyorum. Tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırıp tavuğun üzerine yeterli miktarda sürüyorum.
Ayrı bir kaba yumurtaları kırıp çırpıyorum. Galete unu ve beyaz unu geniş bir tabakta karıştırıyorum. Tavukları önce yumurtaya ardından unlu karışıma bulayıp kızgın yağda 15-20 dk orta ateşte kontrol ederek pişiriyorum.
Afiyet olsun...
Yorumlar