Çilek harika kokusuyla en sevdiğim meyvelerden biridir. Bu sıralar sezonu geçmek üzere pazar tezgahlarından kalkmadan tarifini vereyim :)
ÇİLEK REÇELİ
Malzemeler,
- 500 gr çilek
- 400 gr toz şeker (Çileğin şeker miktarına göre arttırıp azaltılabiliri)
- 25 ml su
Çilekler ayıklanıp yıkanır. Yıkandıktan sonra derin bir kaba alınarak üzerine toz şeker ilave edilir. 3-4 saat bekletilir. Kısık ateşe alınır ve üzerine su ilave edilir. Çilekler yumuşayıncaya kadar (30-45 dk) ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Kavanozlara koyulur. Soğuduktan sonra kapağı kapatılıp buzdolabına kaldırılır. Kıvamı daha koyu olsun istiyorsanız hazır satılan reçel katkı maddelerinden ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Yorumlar