Artık kurban bayramı yaklaşıyor. Ağızda un gibi dağılan müthiş kavurmamdan (Sipariş alan biri olarak mütevazı olamayacağım dostlar:))) denemek isteyenler buraya,
ET KAVURMASI
Malzemeler,
- 1 kg kuşbaşı yağsız
- 125 gr terayağ
- Tuz
Etler teflon tencereye alınır. Kapağı hafif aralık orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Üzerine istediğiniz yumuşaklığı elde edene kadar az az su ilave ederek pişirin. Son su ilave edildiğinde tereyağ ve tuz atılır. Su tamamen çekilince biraz yağında kavrulur. Ateşten alınır.
***Plastik kaplara yayarak soğutup derin dondurucuda istediğiniz zaman alıp kullanabileceğiniz şekilde saklayabilirsiniz. Ya da tek porsiyonluk buzdolabı poşetine (ılınınca) koyup saklayabilirsiniz.***
Afiyet olsun...
Yorumlar