Yaz sebzeleri bitmeden hazırlıklara son sürat devam :))
DOMATES KONSERVESİ
- 5 kg bardak domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 adet orta boy kavanoz ( Ben kışın tükettiğim ürünlerden biriktiriyorum)
- 5 adet yeni kapak
Hazırlanışı,
Domatesleri yıkadıktan sonra dip kısımlarına bıçakla çarpı atarak kaynar suyun içine atıp 2 dk. sonra soğuk su dolu kaba alalım. Böylece kabukları çabucak soyulacaktır.
Ortadan ikiye bölüp rondoya atalım. Çok su gibi yapmayalım. Hafif parçalı kalsın.
Büyük bir tencere doğranmış domatesleri alıp 20-30 dk. kaynatalım. Üzerine tuzu ilave edelim. Kaynamaya devam ederken kavanozlara koyalım ve kapağını sıkı bir şekilde kapatalım.
Bir havlu üzerine ters çevirelim. Domates ve kavanozlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. 1 gün bu şekilde bekletip soğuduktan sonra güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Menemen konservesi için tık tık...
Derin dondurucuda patlıcan için tık tık...
Derin dondurucuda domates için tık tık...
Derin dondurucuda taze fasulye için tık tık...
Derin dondurucuda domates için tık tık...
Derin dondurucuda taze fasulye için tık tık...
Yorumlar
www.bakbuharika.com