Eveeet bana göre uzun bir aradan sonra yine karşınızdayım..
Bu sıralar bir görünüp bir kaybolacağım. Kardeşimi evlendiriyoruz. Malum çok yoğun bir koşuşturmacadır gidiyor. Bırakın yemek yapmayı bazen yemeyi bile unutuyoruz :)))
Bu telaşım kasım ortası gibi en güzel şekilde bitecek inşallah. O zaman son sürat yapılmayı bekleyen tariflerimi yapıp yayınlamaya devam inşallah..
Basit ama etin yanına iyi gider diye düşündüğüm bir lezzet erişte....
Ben erişteyi tatil dönüşü hendekten almıştım. Kendiliğinden kavrulmuştu. Demleme usulü yaptım. Pilav yapar gibi çok güzel oldu.
Bu arada hepinizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Evinizden huzur, mutluluk ve bereket eksik olmasın inşallah :)))
SADE ERİŞTE
Malzemeler,
- 1 paket erişte ( 500 gr kullandım ben)
- Üzerinde yazdığı ölçüde su. (Eğer yazmıyorsa kontrollü şekilde ilave ederek pişirin. Önce 2 su bardağı ile başlayın. Genelde yeterli olur ama eriştede kullanılan una vs. göre değişebilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ( Erişteniz tuzluysa kontrol edin)
Hazırlanışı,
Tereyağı pilav tenceresine alınır. Eritilir. Üzerine erişte ilave edilir. 3-4 dk. kavrulur. Üzerine su eklenir. Tuz ilave edilip. Karıştırılır. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Altı kapatılıp 10 dk. dinlendirilir.
***Seramik veya teflon tencerede daha güzel oluyor gibi geldi bana benden tavsiye size haydi kalın sağlıcakla :))
Afiyet olsun...
Yorumlar