Ana içeriğe atla

MİLFÖY PİZZASI


Pizzaya bayılırım ancak yok at eti, yok eşek eti derken son zamanlarda mide de kalmadı bizde. Kırk yılda bir hazır yediğimiz şeyleri yememeye başladık :((  Durum böyle olunca iş başa düştü hem pratik hem lezzetli bir tarif çıktı ortaya...

MİLFÖY PİZZASI

Malzemeler,
  • 12 adet milföy
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet uzun sosis
  • 9 dilim sucuk (yuvarlak kesilmiş)
  • 2 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 6 adet yeşil zeytin
  • İlave istediğiniz tüm malzemeler
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Hazırlanışı,

Altı adet milföy yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Ayrı bir tavada yağ, salça, ketçap kavrulur üzerine kekik ilave edilip ocaktan alınır. Sos milföylerin üzerine serilir. Başka bir tavada sucuk ve sosis kızartılır (ben kızartmadan yemeyi tercih etmiyorum dilerseniz siz çiğden koyabilirsiniz). Sos sürülen milföylerin üzerine sucuk, sosis, ayıklanmış zeytin, beyaz peynir eşit şekilde dağıtılır.       


Üzeri tekrar milföyler ile kapatılır. Bıçak ile orta kısımları artı şeklinde kesilir. Artı şeklin ortasından başlayarak kenarlar geriye doğru kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.


Önceden ısıtılmış 150˚ fırında 30-45 dk üzeri kızırana kadar pişirilir.

Ben milföy pişirirken çok düşük derecede pişiririm. Daha çok kabarıp tel tel ayrılıyor bu şekilde. Size de tavsiye ederim...

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi