30 Eylül 2016

MİLFÖY PİZZASI


Pizzaya bayılırım ancak yok at eti, yok eşek eti derken son zamanlarda mide de kalmadı bizde. Kırk yılda bir hazır yediğimiz şeyleri yememeye başladık :((  Durum böyle olunca iş başa düştü hem pratik hem lezzetli bir tarif çıktı ortaya...

MİLFÖY PİZZASI

Malzemeler,
  • 12 adet milföy
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet uzun sosis
  • 9 dilim sucuk (yuvarlak kesilmiş)
  • 2 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 6 adet yeşil zeytin
  • İlave istediğiniz tüm malzemeler
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Hazırlanışı,

Altı adet milföy yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Ayrı bir tavada yağ, salça, ketçap kavrulur üzerine kekik ilave edilip ocaktan alınır. Sos milföylerin üzerine serilir. Başka bir tavada sucuk ve sosis kızartılır (ben kızartmadan yemeyi tercih etmiyorum dilerseniz siz çiğden koyabilirsiniz). Sos sürülen milföylerin üzerine sucuk, sosis, ayıklanmış zeytin, beyaz peynir eşit şekilde dağıtılır.       


Üzeri tekrar milföyler ile kapatılır. Bıçak ile orta kısımları artı şeklinde kesilir. Artı şeklin ortasından başlayarak kenarlar geriye doğru kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.


Önceden ısıtılmış 150˚ fırında 30-45 dk üzeri kızırana kadar pişirilir.

Ben milföy pişirirken çok düşük derecede pişiririm. Daha çok kabarıp tel tel ayrılıyor bu şekilde. Size de tavsiye ederim...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: